Deze leerjaren staan in het teken van ontdekken. Ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je hebt twee jaar de tijd om op ontdekkingsreis te gaan.

In leerjaar 2 gaan we verder waar we in leerjaar 1 zijn gebleven. De leerling kiest wederom voor één van de vier keuzevakken: Sport, Art, Techniek en Dans. Daarnaast volg je dezelfde vakken als in leerjaar 1. Je zit in een dakpanklas basis/kader of kader/mavo. Dat betekent dat je rapportcijfers op beide niveaus krijgt.

Eind klas 2 bepaal je met welk profiel je gaat starten in klas 3. Je kan kiezen uit de 4 profielen die wij aanbieden. Mobiliteit en transport (M&T), Media vormgeving en ICT (MVI), Zorg en Welzijn (Z&W) en Diensten en Producten (D&P).  

Daarbij kies je meteen ook de 4 algemeen vormende vakken waar je uiteindelijk examen in gaat doen.  BIJ M&T en MVI zijn Nask en Wisk. verplicht. Bij D&P is economie verplicht en bij Z&W is biologie biologie. Daarbij volg je in klas 3 verplicht maatschappijleer, CKV en lichamelijke opvoeding. 

In klas 4 ga je verder met de avo vakken en kies je 4 keuzevakken uit een groot aanbod. Dat hoeft niet perse bij het profiel te passen wat je gekozen hebt. Zo kan je je goed voorbereiden op de overstap naar het MBO. Ook heb je nog een aantal uur in de week het profielvak omdat je pas eind leerjaar 4 hier examen in doet.