In leerjaar 2 gaan we verder waar we in leerjaar 1 zijn gebleven. De leerling kiest wederom voor één van de vier keuzevakken: Sport, Art, Techniek en Dans. Daarnaast volg je dezelfde vakken als in leerjaar 1. Je zit in een dakpanklas basis/kader of kader/mavo. Dat betekent dat je rapportcijfers op beide niveaus krijgt.

KeuzeWerkTijd en het coachend mentoraat staan ook in leerjaar 2 centraal. De leerling krijgt zo veel mogelijk les in zijn eigen @home. Hierdoor is de begeleiding optimaal.

Met de leerlingen vinden we de antwoorden op de vragen “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?” Zo stellen we op grond van de prestaties vast welke leerweg bij de leerling past.

In leerjaar 3 basis/kader word je geplaatst in een basis, kader klas. Je start dan met 5 avo vakken, inclusief lichamelijke opvoeding.  Verder kun je kiezen uit 18 keuzevakken van diverse beroepsrichtingen, zodat je je goed kunt oriënteren op de richting die je uiteindelijk gaat kiezen eind leerjaar 3. Je kiest 4 keuzevakken.

Als je klaar bent met oriënteren, kies je in de laatste periode van leerjaar 3 een uitstroomprofiel. Hier horen 4 verplichte profielvakken bij waarvan je er al één in leerjaar 3 afrondt. Ook in deze leerjaren zijn er de vaste aandachtspunten:  de introductieperiode, KeuzeWerkTijd, en het coachend mentoraat.

In deze twee leerjaren wordt bepaald welk diploma de leerling gaat halen en in welke richting de leerling uitstroomt. Daar geven we onze leerlingen de tijd voor. Doordat wij in leerjaar 3 pas in de laatste 6 weken het eerste profielvak aanbieden, kun je in de periode daarvoor alle tijd nemen om via de keuzevakken je uiteindelijke uitstroomprofiel te kiezen: Zorg & Welzijn, Mobiliteit & Transport, Media-Vormgeving-ICT of Dienstverlening & Producten.