Altijd al de behoefte gehad om te begrijpen en te leren hoe een scooter of een auto werkt? Dan is het programma mobiliteit & techniek echt iets voor jou! De fiets waarop je naar school komt, de bus die je naar het strand brengt en de scooter waarvoor je hard aan het sparen bent hebben allemaal één ding gemeen. Al deze voertuigen hebben onderhoud nodig om goed te blijven functioneren.

Om deze klussen te kunnen uitvoeren zijn er technisch geschoolde medewerkers nodig die van aanpakken houden en niet bang zijn voor vieze handen. Op onze afdeling Mobiliteit & Techniek worden de basisvaardigheden bijgebracht door middel van uitdagende opdrachten van ‘echte klanten’. Daarbij kan gedacht worden aan een onderhoudsbeurt met APK, controle van een personenauto of de fiets repareren van een schoolgenoot die een lekke band heeft of rondfietst zonder licht.

Voor iedere leerling worden passende opdrachten gezocht of je nu een beginner bent of al een echte sleutelaar. Verder vinden wij ook persoonlijke ontwikkeling belangrijk, daarom besteden wij veel aandacht aan leren samenwerken, respect voor mens en materiaal en klantvriendelijk gedrag. Deze eigenschappen kunnen dan in de praktijk worden gebracht tijdens stages in het derde en vierde jaar. Met onze voorbereidende beroepsopleiding kun je verschillende technische rich​​​​​​tingen uit.​